Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol

Beech Avenue 142-160 Schiphol-Rijk NL - 1119 PR Amsterdam Nederland +31 (0) 20 700 3800
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Schiphol: Feiten en getallen

Amsterdam Airport Schiphol is een groot centraal vliegveld dat Nederland en veel van Europa verbindt met de rest van de wereld. Het is een van de drukste vliegvelden in de top 15 van de wereld met betrekking tot passagiersverkeer (2012). Elk jaar komt het ongelooflijke aantal van 51 miljoen mensen door de deuren en via de landingsbanen binnen op Schiphol. Het eerste vliegtuig landde er in 1916, en vandaag de dag is dit het oudste internationale vliegveld ter wereld dat nog steeds op dezelfde plek ligt. 101 vliegmaatschappijen maken er gebruik van en vliegen naar 317 bestemmingen in 104 landen.

Achter de schermen-tour
Hebt u zich ooit afgevraagd hoe een vliegveld van deze grootte en capaciteit 24/7 opereert? Zo ja, dan kunt u een Schiphol Achter de schermen-bustour doen. Neem een kijkje achter de schermen in de brandweerkazerne, sneeuwvloot en vliegtuighangars van het vliegveld en leer de vele geheimen kennen door middel van deze informatieve, multimediale tour. De tour duurt ongeveer een uur zodat u nog veel tijd over hebt om de rest van het vliegveld te ontdekken.

Meer dan alleen een vliegveld
Naast de uitgebreide winkelmogelijkheden en eetgelegenheden is er nog veel meer te doen op Schiphol dan u in eerste instantie zou denken. Wist u dat u op het vliegveld kunt trouwen? Stap in het huwelijksbootje met een trouwerij (groot of klein) met als thema de luchtvaart. U kunt zelfs kiezen voor de nostalgische trouwerij uit de dertiger jaren aan boord van een Dakota. Wat u ook wilt, de huwelijksplanner kan voor alles zorgen en zo hoeft het gelukkige paar alleen te denken aan waar de huwelijksreis naartoe gaat.

Nog een onverwachte manier om uw tijd door te brengen op Schiphol is door een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum. Dit is een perfecte manier om wat Nederlandse cultuur op te snuiven als u niet voldoende tijd hebt om de stad te bezoeken. Het museum bevindt zich achter de paspoortcontrole tussen Pier E en F en stelt indrukwekkende kunstwerken van Nederlandse meesters uit de Gouden Eeuw ten toon. Deze tijdelijke tentoonstelling van schilderijen is uitgeleend door het Rijksmuseum in de stad en de collectie wordt een paar keer per jaar vernieuwd.

Een rustige oase
Een andere verrassing die dit vliegveld herbergt is een rustige oase, het Airport Park. Als eerste in zijn soort ter wereld biedt dit park een groene ruimte waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen werken of ontspannen. Het ligt achter de paspoortcontrole in Lounge 1. Ontspan op comfortabele stoelen tussen de bomen en planten of drink iets verfrissends in het café, allemaal veilig binnen. Stap voor wat frisse lucht naar buiten en geniet van de zon.

Voor degenen die weinig tijd hebben als zij in het Park Inn by Radisson Amsterdam Airport Schiphol verblijven of er maar een nachtje blijven, is er veel te beleven op het vliegveld. Het is heel makkelijk om een paar uur door te komen terwijl u op doorreis bent zonder Amsterdam in te gaan. Neemt u even de tijd om Schiphol te bekijken voor wat het echt is en geniet van deze ministad.