Park Inn by Radisson Leuven Hotel

Martelarenlaan 36 BE-3010 Leuven België +32 (16) 61 66 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Benedictijner Abdij

Ontdek de historische Benedictijner abdij slechts enkele minuten van Park Inn by Radisson Leuven
Abdij Keizersberg  is een Benedictijner Abdij gelegen aan de Keizerberg, een heuvel in Leuven. Het  is een populaire toeristische attractie en is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Leuven.
 
Leer meer over de Leuvense Abdij Keizersberg
Abdij Keizersberg was aanvankelijk een Benedictijns studiehuis, opgericht door monniken van de Orde van Benedictus in 1888. Het was gebouwd op een heuvel waarop het voormalige kasteel van Leuven was gevestigd. Het werd officieel opgericht als een abdij in 1899 en werd deel van de Beuron Congregatie, een verzameling van Benedictijner kloosters. Later werd het een deel van de Belgische Missie Congregatie van Onze-Lieve-Vrouw en uiteindelijk deel van de Subiaco Congregatie.
 
De abdij heeft schade opgelopen in zowel 1914 als tijdens de tweede wereld oorlog en is naderhand uitgebreid gerenoveerd. Vandaag de dag functioneert het nog steeds als een abdij, maar zijn er ook enkele studentenappartementen in gevestigd. Bezoekers van de abdij kunnen de prachtige architectuur bewonderen en meer leren over de geschiedenis.
 
Bewonder Leuven vanuit Park Inn by Radisson Leuven
Als u van plan bent om de historische Abdij Keizersberg te bezoeken, is Park Inn by Radisson de perfecte uitvalbasis. Slechts een korte rit van de abdij verwijderd, is dit stijlvolle, moderne hotel de ideale optie voor iedereen die op zoek is naar een gunstig gelegen hotel in Leuven, België.