Park Inn by Radisson Leuven Hotel

Martelarenlaan 36 BE-3010 Leuven België +32 (16) 61 66 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Fonske

Bezoek het beroemde symbool van Leuven: Fonske
Zeer bekend onder de lokale bevolking; Fonske een fonteinstandbeeld gelegen op het Fochplein. Fonske is een monument dat bovenaan de lijst van bezienswaardigheden van ieder toerist zou moeten staan.
 
De geschiedenis van Fonske het fonteinstandbeeld. 
Het Fonske beeld toont een student met in zijn ene hand een open boek en in zijn andere hand een beker  waarmee hij water over zijn hoofd giet. Experts en de lokale bevolking hebben  verschillende interpretaties van wat het vallende water betekent – van wijsheid… tot bier.
 
Fonske is een volksnaam voor Fons Spatientiae, wat in het Latijns betekent ‘fontein van de wijsheid’. Het monument werd opgericht in 1975 in het kader van de 550ste verjaardag van de Universiteit van Leuven. De student van Fonske wordt vaak gekleed in kostuums tijdens feestelijkheden – een geweldig zicht als u in Leuven bent!
 
Bezoek Fonske tijdens uw verblijf in Park Inn by Radisson Leuven
Bent u op zoek naar een accomodatie in Leuven, dan is Park Inn bij Radisson Leuven de perfecte uitkomst. Op loop afstand van bijzondere bezienswaardigheden in Leuven als Fonske of het STUK Kunstencentrum.