Park Inn by Radisson Leuven Hotel

Martelarenlaan 36 BE-3010 Leuven België +32 (16) 61 66 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Groot Begijnhof

Ontdek de eeuwenoude cultuur in de Grote Begijnhof in Leuven
Het Groot Begijnhof, ook bekend als Begijnhof Ten Hove, is een lang bewaard en volledig gerestaureerde historische wijk van een tiental straten. Gelegen aan de Schapenstraat, in het zuiden van de binnenstad, is het zeker een bezoek waardig voor iedereen die in Leuven is.
 
Een kleine geschiedenisles over het Groot Begijnhof
Het Begijnhof ontstond in de vroege 13e eeuw als gemeenschap voor ongehuwde, semi-religieuze vrouwen. Tijdens de Franse Revolutie werd het Begijnhof toevertrouwd aan de commissie van openbare godshuizen, waarna het na anderhalve eeuw is gerestaureerd door de Universiteit van Leuven. De laatste begijnenpastoor Julien Sterckx overleed in 1977 op 106-jarige leeftijd. 
 
Het is één van de grootste begijnhoven in Vlaanderen met ongeveer 3 ha. Het Groot Begijnhof van Leuven heeft het uitzicht van een ‘ministad-in-de-stad’. Een prachtige ‘ministad’ voor zowel historie als architectuurliefhebbers. Erkend als UNESCO werelderfgoed sinds 1998.
 
Bewonder Leuven vanuit Park Inn by Radisson Leuven
Wilt u het Groot Begijnhof bewonderen, dan is Park Inn by Radisson Leuven de perfecte uitvalbasis voor uw verblijf. Slechts 10 minuten verwijderd van het Begijnhof en andere bewonderenswaardige attracties, biedt dit stijlvolle hotel u alle comfort die u wenst.