Park Inn by Radisson Leuven Hotel

Martelarenlaan 36 BE-3010 Leuven België +32 (16) 61 66 00
X

You can search by....


City, State

Country

Address

Hotel Name

Zip or Postal Code

... and more. Keep typing to refine search.

Universiteitsbibliotheek van Leuven

Leer meer tijdens een bezoek aan de universiteitsbibliotheek van Leuven
De universiteitsbibliotheek staat bekend om haar uitgebreide collectie boeken en manuscripten. Een bezoek aan dit prachtige gebouw is een ‘must’ voor zowel geschiedenis- als architectuurliefhebbers.
 
Meer informatie over de universiteitsbibliotheek van Leuven
De oorsprong van deze bibliotheek dateert uit de vroege negentiende eeuw, wanneer de Katholieke Universiteit van Leuven werd opgericht. Het huidige gebouw van de universiteitsbibliotheek was gebouwd in de jaren 1920. Het merendeel van het gebouw en de boeken werden verwoest door een brand in 1940. Dit is herbouwd na
de tweede wereldoorlog en geleidelijk aangevuld met nieuwe boeken.
 
Bezoekers van de universiteitsbibliotheek kunnen genieten van de prachtige Neo- Vlaamse renaissance- architectuur en haar enorme collectie van boeken. De beiaardtoren van de bibliotheek bevatten ook een carillon – een instrument bestaande uit swingende klokkenbellen. Het is mogelijk om deze toren en de beiaardtoren op afspraak te bezoeken.
 
Bezoek Leuven vanuit het Park inn by Radisson Leuven Hotel
De universiteitsbibliotheek is met haar locatie aan de Mgr. Ladeuzeplein, dichtbij andere bezienswaardigheden, zoals het Leuven Stadhuis of St. Pieter’s kerk. Park Inn by Radisson Leuven is ook op wandelafstand, wat het de ideale verblijfplaats maakt voor iedereen die de universiteitsbibliotheek van Leuven wilt bezoeken.